Bloembinderij

Bloembinderij Wim van Assem is gevestigd in d’Oude Stad in Alkmaar. In dit oudste ambachts- en winkelcentrum van de Noord-Hollandse kaasstad is de sfeer gemoedelijk en het aanbod divers. De bloembinderij is omgeven door bijzondere boetieks, speciaalzaken en exclusieve kadowinkels. De perfecte plek voor Wim van Assem die het met zijn bloembinderij nét iets anders doet dan anderen.

Kenmerkend
In deze bloembinderij draait namelijk alles om beleving. De verse bloemen, de oprechte interesse van het team, de liefde voor het vak en de prachtige locatie maken de bloembinderij van Wim van Assem uniek in zijn soort. De kracht van deze bloembinderij zit in het luisterende oor van de teamleden. Dankzij gerichte vragen over het doel van het boeket of bloemstuk, over de ontvanger en over de locaties waar de creatie terecht komt, realiseert het team een stuk dat past als een jas. Of het nu gaat om een huwelijk, een uitvaart of de aankleding van een woon- of kantoorruimte.

Wat doet een bloembinder?
In een bloembinderij worden boeketten samengesteld. Bij Wim van Assem doen we dat vooral op gevoel. En inspiratie halen we voornamelijk uit de seizoenen. In het vroege voorjaar spelen frisse kleuren de hoofdrol, richting de zomer komen het zachte groen, lichtblauw en wit in het assortiment en na de zomer hebben de diepere kleuren vrij spel. En met kerst? Dan heeft overdaad de leiding. Tenzij de klant iets anders wenst uiteraard. Want tegenwoordig kunnen we het hele jaar door allerlei soorten bloemen krijgen. De boeketten uit onze bloembinderij worden stuk voor stuk met liefde en vakmanschap samengesteld. De vorm, kleur en structuur van de bloemen zijn in elk boeket volledig in balans.

De bloemsierkunst van bloembinderij Wim van Assem laat zich het best omschrijven als excentriek, spannend en adembenemend mooi. Ontdek het zelf!

Wim van Assem in d'Oude Stad

voor een écht bijzonder boeket, voor prachtige potten en vazen en voor persoonlijk advies